Listen Live:

Visitor Number:

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αργία Μήτηρ Πάσης Βλακείας

Μόλις χθες κατάλαβα γιατί στο σχολείο αποκαλούσαμε την τηλεόραση «χαζοκούτι». Γιατί τόσοι χαζοί μαζεμένοι δεν έχουν ξαναεμφανιστεί πουθενά στα παγκόσμια χρονικά. Αυτή η σκέψη μου ήρθε στο μυαλό όταν άνοιξα την τηλεόρασή μου ένα μεσημεράκι, για να αντικρύσω έντρομος έναν κοντό με ροζέ περιβολή να προβαίνει σε δηλώσεις για τη σημασία της Τζούλιας στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. «Αυτό ήταν», σκέφτηκα, «ήγγικεν το τέλος», και σα σε σκηνή ταινίας τρόμου έψαξα το τηλεκοντρόλ για να αποφύγω το πολιτισμικό σοκ. Στον επόμενο τηλεοπτικό σταθμό εκείνη την ώρα, η ελληνίδα Όπρα είχε κάτσει στο ειδώλιο διάφορες νύφες για να δικαστούν από μια λυσσασμένη πεθερά, κι όσο κι αν πιστεύει κανείς στις ευεργετικές ιδιότητες του αυτοστραγγαλισμού, όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Συνέχισα το ζάπινγκ, για να πέσω πάνω στον αρχαιότερο πέφτουλα της ελληνικής τηλεοράσεως ( έτσι ήταν το «τηλεόρασης» στα χρόνια του ), και μειδίασα σκεπτόμενος ότι αν υπάρχουν γυναίκες οποιασδήποτε σωματο-οικονομικο-κοινωνικο-ηλικιακής κατάστασης που δύναται να γοητευτούν απ’ τις μαλακίες του Πρέκα, μας βλέπω όλους τους άντρες να αδειάζουμε μέσα σε μια μέρα τα ράφια του Μασούτη με τα ξυραφάκια. «Εντάξει», είπα, «στο Μέγκα θα βρω την ησυχία μου επιτέλους», εκεί όμως με περίμενε μια επανάληψη κωμικής σειράς των αρχών του ’90, που , πρώτον μου προξένησε μια σημαντική ηλικιακή κρίση, δεύτερον με απογοήτευσε γιατί συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού πιστεύουν ότι ξεκαρδιζόμαστε ακόμα με αστεία που έχουμε ακούσει μια ντουζίνα φορές, και τρίτον με κατάφερε να κλείσω επιτέλους την τηλεόραση. Να μάθουν όλοι αυτοί που λένε πως το Μέγκα, παρόλη τη σοβαροφάνεια, δε διαφέρει ουσιαστικά απ’ τα υπόλοιπα κανάλια, κυρίως όμως αυτοί που κηρύττουν ότι τα τηλεοπτικά προϊόντα διαφθείρουν. Εμένα με βοήθησαν στην κοινωνική μου ζωή καθώς μετά από αυτό θα αργήσω να πλησιάσω τηλεοπτικό δέκτη.

***

Άντε τυχερούληδες, ο Γιωργάκης μας ενημέρωσε όλους από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε. Παρότι μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες δεν έχει τα χρήματα για την αγορά του οβελία φέτος. Και που ένας στους πέντε έλληνες διάλεξε να μη γυρίσει στον τόπο καταγωγής του για τις γιορτές λόγω της αύξησης της βενζίνης κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Σας ευχαριστούμε κύριε πρωθυπουργέ, το Πάσχα ήδη είναι πιο εύκολο.

***

Όσων αφορά την παρέλαση των βατραχανθρώπων και το σύνθημα που φώναζαν, φυσικά και το γεγονός είναι καταδικαστέο, αλλά η «στρατόκαβλα» (και ζητώ χίλια συγγνώμη για τη λέξη) δεν είναι και τίποτα καινούριο. Μια ερώτηση μόνο στον επικεφαλή, που απ’ ότι διαβάζω, τέθηκε τελικά σε διαθεσιμότητα. Παλικάρι μου, πως σου’ ρθε;;;;


***

Τέλος, για να μη λέτε ότι όλο γκρινιάζω, μπράβο στην Ελλάδα που είναι η τρίτη σε ποσοστά συμμετοχής χώρα στην « Ώρα της γης ». Μακάρι η περιβαλλοντολογική συνείδηση να γίνει καθημερινότητα όλων μας.


Κος Γουρούνης

1 σχόλιο:

  1. Ο Κύριος Γουρούνης επέστρεψε πιο ευδιάθετος από ποτέ!!!
    Ίσως γιατί ξέρει πως τώρα σειρά έχουν τα αρνιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή