Listen Live:

Visitor Number:

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Stairway To Hell

Το έναυσμα γι' αυτό το άρθρο (ο Θεός να το κάνει -όχι ο Σατανάς όμως- ) το έδωσε ένα άκρως απολαυστικό cult ντοκιμαντέρ, το οποίο πόσταρε ο φίλος Αργύρης (που τυχαίνει να είναι και ακροατής του σταθμού μας...) στο fb. Το videaki είναι ανεβασμένο στο youtube και σας παραθέτω εδώ το πρώτο από τα 8 τμήματά του. Αν για οποιοδήποτε λόγο νιώθετε πεσμένοι και η διάθεσή σας έχει φτάσει στο μηδέν, αξίζει να τα δείτε, και τα 8!!!

Για να μπω σιγά σιγά στο ψητό, αυτό το "ντοκιμαντέρ" χαμηλού budget ονομάζεται "Σειρήνες - Ο Σατανισμός στη μουσική ροκ" και παρουσιάζεται από έναν τύπο ο οποίος ονομάζεται "Ανδρέας". Εφαρμόζοντας το αγαπημένο μου Hobby, το οποίο είναι η αναζήτηση ονομάτων/συγκροτημάτων/μουσικής στο ίντερνετ (wikipedia, last.fm κλπ) με σκοπό να το παίξω μετά έξυπνος στα υπόλοιπα μέλη του σταθμού, βρήκα πως ο κύριος Andy Zouman (ή Αντρέας) ήταν ο frontman των AXATAK. Είναι το συγκρότημα το οποίο εμφανίζεται στα πρώτα δευτερόλεπτα του video, τα οποία ακολουθεί η, γεμάτη αποτροπιασμό και εμφανή ντροπή, δήλωση του Αντρέα πως "..αυτός που είδατε λίγο πριν να τραγουδάει, είμαι εγώ", και όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε, επηρεάστηκαν λιγάκι από τους Kiss... Τώρα, πώς ένας ορκισμένος hardrock-άς ξαφνικά "μετανόησε" και επέστρεψε στον δρόμο του θεού, είναι ανεξήγητο, ή μάλλον έργο του θεού! Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πώς οι AXATAK μεγαλούργησαν από το 1983 έως το 1985, το ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο στις αρχές του 1990, και τελικά ο Ανδρέας πέθανε το 1993 από καρκίνο, νομίζω είναι αυτονόητο, πως προέκυψε αυτή η ξαφνική μεταστροφή στα πιστεύω του και γιατί έγινε ένας τόσο πιστός χριστιανός. Επειδή αυτή είναι απλά η προσωπική μου γνώμη, καλύτερα να μην συνεχίσω, καθώς ίσως ξεπεράσω τα όρια της λεπτότητας (πράγμα διόλου ασυνήθιστο για μένα...). Εξάλλου, ο εγωισμός μου ικανοποιήθηκε, και επιβεβαίωσα πως κανένας από σας δεν γνώριζε περισσότερα για τους AXATAK, οπότε συνεχίζω ευτυχισμένος...

Παρακολουθώντας αυτή την κακοποίηση των εννοιών "μοντάζ,σκηνοθεσία,μίξη ήχου" θυμήθηκα πώς το είχε φέρει σε κασέτα (πατήστε εδώ αν δεν θυμάστε τι είναι) ένας συμμαθητής μας στο γυμνάσιο, και ο θεολόγος μας (ο θρυλικός κύριος Χούνος!!!!) χωρίς κανέναν δισταγμό μας ανάγκασε να το δούμε... Εντάξει, ίσως τα παραλέω λίγο, καθώς κι εμείς άλλο που δεν θέλαμε, προκειμένου να χάσουμε μάθημα. Πάντως είχε μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου, καθώς ήταν η πρώτη μου επαφή με την βλακεία που δέρνει κάποιους συνανθρώπους μας, οι οποίοι στο βωμό της πίστης και της θρησκείας, θυσιάζουν τα όποια ψύγματα ευφυίας τους έχουν απομείνει.
Οι πιο επικίνδυνοι απ' αυτούς μάλιστα, έχω την εντύπωση πως δεν είναι παπάδες, καθώς εκείνοι, αν και μπορούμε να τους προσάψουμε πολλά, έχουν τουλάχιστον γνήσια ιδεολογία (οι περισσότεροι τελοσπάντων...). Τον πραγματικό κίνδυνο αποτελούν κάποιοι τύποι οι οποίοι μπαίνουν στην εκκλησία πιο συχνά απ' ότι την τουαλέτα τους, και συνοδεύονται από μακρυ-φορεμα-εως-τον-αστραγαλο-φορούσες με το μαλλί κότσο και μουστάκι για διαφήμιση της gilette. Κάτι απόλυτα σεξουαλικό δηλαδή.
Οι πεποιθήσεις των ανθρώπων αυτών και τα όσα πραγματεύονται περί "αγάπης", "αλληλεγγύης" και "σεβασμού" στον συνάνθρωπο είναι λίγο (πολύ λίγο...) αντιφατικά με τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούν για να φτάσουν ως εκεί.

Και φτάνω εγώ ν' αναρωτιέμαι πώς υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτές τις παπαριές. Εδω θα μου πείτε, ο Hitler έπεισε όλον τον γερμανικό λαό με το Nationalsozialistische (Εθνικό-σοσιαλιστικό) κόμμα του, για τις αυθεντικές σοσιαλιστικές απόψεις του... Και για να μην πάμε μακριά, θυμηθείτε πως έχει καταφέρει να πείσει μια παρέα λωποδυτών, 10 εκατομμύρια κόσμο, πως αυτοί είναι πολιτικοί και όχι κλέφτες. Από το 1974 έως σήμερα. Οπότε διαπιστώνουμε πως μαλάκες υπάρχουν εκατομμύρια στον κόσμο, κι επομένως η ερώτηση "μα ποιος βλάκας τους πιστεύει?" μετατρέπεται σε ρητορική, και δεν σηκώνει καν απάντηση...

Επειδή πάλι ξέφυγα, θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου για το γκρέμισμα ειδώλων τα οποία όταν ήμουν μικρός, θεωρούσα πως τραγουδούσαν απολύτως χριστιανικούς (σχεδόν παιδικούς) στίχους, αφού τελικά κατάλαβα πως το νόημα ήταν σατανικό και άκρως προκλητικό. Led Zeppelin, Queen, Iron Maiden, Kiss, Eagles. Ακόμα και ο George Michael, του οποίου το μοναδικό κουσούρι νόμιζα πως ήταν το ότι είναι gay, ανακάλυψα πως πιθανότατα έχει κι άλλο: είναι οπαδός του σατανά!
Μέχρι και εκπρόσωποι της rap-house (!) μουσικής σκηνής (βλ. C & C Music Factory...) είναι διαολεμένοι και μας τραγουδάνε για σεξ, ναρκωτικά και (που και που, μια-δυο) ανθρωποθυσίες. Ανάλογες θρησκευτικές αντιλήψεις φαίνεται να έχει και η Madonna, η οποία είπε το κορυφαίο: "Crucifixes are sexy because there's a naked man on them"!
Αυτή πραγματικά δεν έχει τον θεό της!!!

Επίσης, ανακάλυψα πως οι οι κραυγές στα rock κομμάτια θυμίζουν δαιμονισμένους. Αν πρόσεξα καλά, νομίζω είδα κάπου και τον Bruce Dickinson (με το Aces High) να υπάγεται σ' αυτήν την κατηγορία, του οποίου τη φωνή - αν και αυτοδίδακτος - θα ζήλευαν και τενόροι της όπερας. Αλλά είπαμε, ότι είναι σατανικό δεν μπορεί να θεωρείται και τέχνη. Τόσο απλά... Όπως ξεκαθαρίζουν οι χριστιανοί "Είσαι μαζί μας ή εναντίον μας" (τάδε έφη, Αργύρης - ο προαναφερόμενος). Ενδιάμεση θέση δεν υπάρχει!

Μέσα στα τόσα επιστημονικώς αποδεδειγμένα στοιχεία που μας παραθέτει ο Ανδρέας, καταλήγει λέγοντας πως η rock στρέφεται μονάχα ενάντια του χριστιανισμού και όχι ας πούμε ενάντια του βουδισμού ή του ισλαμισμού. Κι αναρωτιέμαι εγώ, σαν χαζός που είμαι: Πόσα συγκροτήματα ξεκίνησαν απ' την κίνα, και πόσα από ισλαμικές χώρες της ανατολής???

Για να κλείσω σιγά σιγά, γιατί αρχίζω να γίνομαι κουραστικός, νομίζω δεν χωράει αμφιβολία γιατί οι rock stars επιδιώκουν να προκαλούν χρησιμοποιώντας τον χριστιανισμό. Χωρίς αυτή την πτυχή τους δεν θα ήταν stars (ούτε και rock)... Λέτε να πουλούσε η εικόνα ενός φλωράκου κιθαρίστα ο οποίος δεν πίνει σαν ιρλανδός, δεν καπνίζει σαν μαύρος και πάει κάθε μέρα εκκλησία (σαν amish)? Και είναι ακόμα πιο αυτονόητο πως όλες οι μπαρούφες που ακούγονται απ' τα στόματα των φανατικών χριστιανών είναι ένα ωραίο παραμυθάκι, για να μπορέσουν έτσι να πολεμήσουν όποιον τους κλέβει την πελατεία.
Ελπίζω να μην έθιξα τα φρονήματα κανενός, αλλά όλοι όσοι πιστεύουν τα παραπάνω να πάνε να πνιγούν! Εξάλλου το blog μας είναι και γράφουμε ότι γουστάρουμε.




Με αγάπη
Ο Θείος

12 σχόλια:

  1. Φίλε, έχεις άδικο. Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε ρωτήσω. Αν σου σερβίρουν σκατά σε ένα ωραίο πιάτο θα τα φας; Πρέπει να κρίνεις τη μουσική στο σύνολό της ( στίχοι μουσική κ.τ.λ. ). Μην τρως ότι σκατά σου σερβίρουν επειδή σου τα δίνουν σε ροκ περιτύλιγμα. Να κρίνεις ότι σου δίνουν.

    Και λες ότι οι αντίχριστοι τραγουδιστές τα βάζουν με τον Χριστό για διαφημιστικούς λόγους. Αν έβριζαν τη μάνα σου για διαφημιστικούς λόγους θα σου άρεσε; Και στο κάτω τί είδους ροκ τύποι είναι αυτοί αν λένε πράγματα που δεν νοιώθουν για να πουλήσουν δίσκους; Διαφημιστές, πλασιέ, τί σκατά; Και γιατί τους θαυμάζεις αν είναι τέτοιοι; Και γιατί λες ότι δεν είναι συνειδητοί αντίχριστοι όταν οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι; Είμαί βέβαιος πως δεν θα σου άρεσε να δηλώνεις κάτι και να βγαίνει ο άλλος και να λέει, ξέρεις είναι άλλο απ' αυτό που δηλώνει. Βέβαια, ο Αndy, επειδή έκανα και εγώ την έρευνά μου, εκθέτει ότι χειρότερο απ' την Ροκ, γιατί έχει συγκεκριμένο σκοπό και γιατί έζησε ότι χειρότερο στην Ροκ.

    Εν πάση περιπτώσει. Και κάτι άλλο. Επειδή λες ότι για να είσαι Ροκ πρέπει να βρίζεις τον Χριστό. Ο Elvis, ο Βασιλιάς της Ροκ έχει βγάλει τέσσερα άλμπουμς για τον Χριστό. Και μη μου πεις ότι δεν το αισθανόταν γιατί θα ακουστείς γελοίος. Ο Bob Dylan έβγαλε τέσσερα άλμπουμς για τον Χριστό. Εσύ είσαι πιο Ροκ τύπος απ' αυτούς; Αυτά τα βλαχαντερά που θαυμάζεις, είναι πιο ροκ από αυτούς; Γιατί; Επειδή είναι λέσια, δεν πλένονται, δεν κουρεύονται και δεν χτενίζονται;

    Φίλε μου, νομίζω πως αγνοείς κάποια πράγματα. Η ελλειπής πληροφόρησή σου σε έχει οδηγήσει σε εσφαλμένη κρίση την οποία και αναπαράγεις. Και μην θεοποιείς τύπους που δεν το αξίζουν. Όπως και να χει!
    Μπες στο
    http://christianmusic-citizenbasil.blogspot.com/
    Θα βρεις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν.

    Φιλικά,

    Kάποιος αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΧΟΛΙΟ ΧΤΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ. ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε αναγνώστη,

    πρώτον, για να ληθεί αυτή η μικροπαρεξήγηση, το σχόλιό σου έπεσε θύμα μιας καινούριας τακτικής της Google που λέγετε "αυτόματος έλεγχος λογοκρισίας" ή κάπως έτσι, εμείς όπως έχουμε πει παλιότερα ΔΕ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑ. Όπως βλέπεις το σχόλιο σου δημοσιεύτηκε κι απ' τη μεριά μας ζητάμε συγγνώμη.

    Δεύτερον, απ' τη στιγμή που φέρουμε την ταμπέλα "blog", καταλαβαίνεις πως ούτε δημοσιογραφία κάνουμε, ούτε δημοσιογραφική αρθρογραφία, κι ότι το άρθρο που διάβασες είναι μια καταγραφή ενός προσωπικού προβληματισμού του φερόμενου συντάκτη, κι όπως συμβαίνει με τους προβληματισμούς, δεν είναι σωστός ή λάθος, είναι η άποψη και τα πιστεύω κάποιου, όπως αυτός ο ίδιος προτιμά να τα προβάλει. Άρα, κι εφόσον απ' το γραπτό λόγο σου έδειξες πως είσαι άνθρωπος μιας κάποιας καλλιέργειας και κατανοείς το νόημα της ελευθερίας των απόψεων (για παράδειγμα προσωπικά δε μου αρέσει ο Presley και όσον αφορά τον Dylan προτιμώ τα προηγούμενα album του από αυτά που αναφέρεσαι), επίτρεψέ μου να σου υπογραμμίσω πως μεγαλώνοντας με αυτήν τη μουσική κατάλαβα πως πολλά από αυτά που λέγονται σε τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ είναι μπαρούφες, ανάποδα παιγμένοι δίσκοι δε βγάζουν σατανιστικά μηνύματα, ενώ αυτές οι έμμεσες επιθέσεις του ευρύτερου χώρου της εκκλησίας το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν τη δημοτικότητα του ίδιου του καλλιτέχνη καθώς κανείς δεν τις παίρνει σοβαρά. Όπως επίσης και μεγάλωσα, ίσως όχι βαθειά, αλλά θρησκευόμενος, πράγμα που σημαίνει πως ίσως το τη μουσική ακούς δεν παίζει και τόση σημασία στο πόσο πιστεύεις, αλλά μάλλον σε βοηθά να προβληματιστείς και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Προσωπική μου άποψη.

    Τρίτον,σε καμία γραμμή του κειμένου δεν αναφέρθηκε πως για να είσαι ροκ πρέπει να βρίζεις το Χριστό. Έλεγξέ το, είναι αλήθεια.

    Τέταρτον,"αυτά τα βλαχαντερά" είναι άνθρωποι που με τη μουσική τους έχουν εμπνεύσει και εμπνέουν καθημερινά ανθρώπους να υπερπηδούν μεγάλα ή μικρά εμπόδια,να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, ίσως και να βρίσκουν μια διέξοδο για την αγάπη που έχουν μέσα τους.Αυτό είναι η ροκ.Επίσης προσωπική άποψη.

    Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση θα ήθελα να τονίσω πως δε μιλώ εκ μέρους του Θείου, αν και συμφωνώ απόλυτα με το νόημα όσων γράφει.

    Κος Γουρούνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου ο κύριος Γουρούνης σου τα είπε απολύτως τεκμηριωμένα και πραγματικά δεν θα μπορούσα να στα πω καλύτερα! Ωστόσο μπορώ να στα πω λίγο πιο χοντρά...

    Εγώ θα σου προτείνω αρχικά να πας σε έναν γιατρό και να σου κάνει μια ένεση συμπυκνωμένου χιούμορ.
    Λυπάμαι που δεν μπορείς να κατανοήσεις τα ειρωνικά μου σχόλια και το χιούμορ μου, και λυπάμαι ακόμα περισσότερο γιατί οι νοητικές σου δυνατότητες και η στενομυαλιά σου δεν σου επιτρέπουν να κατανοήσεις πολλά σε αυτόν τον κόσμο, αφού τα βλέπεις όλα σοβαρά και ασπρόμαυρα. Επίσης, χαίρομαι που το προφίλ σου ικανοποιεί απόλυτα το στερεότυπο του σοβαροφανούς θρησκόληπτου, ο οποίος δεν κάνει πλάκα ούτε για πλάκα, και η αντίληψή του σχετικά με τις απόψεις των άλλων είναι εντελώς μονόπλευρη και αφοριστική. Δεν μου φαίνεται παράξενο πώς βρίσκεις και πολεμάς παντού "εχθρούς" της πίστης σου, και σατανιστές.

    Κάνε όμως μια χάρη στον εαυτό σου και άνοιξε τα ματάκια σου. ΔΕΝ είμαι εγώ αυτός που τρώει ότι σκατά του σερβίρουν, καθώς δεν είμαι ούτε καν ροκάς! Τα σκατά που τρως εσύ νομίζεις πως έχουν γεύση λειτουργιάς και στα σερβίρουν μέσα σε δισκοπότηρο "άγιοι" σαν τον άνθιμο, οι οποίοι έχουν ξεχάσει προ πολλού ποιος είναι ο σκοπός της εκκλησίας. Αυτοί που πλέον ασχολούνται με την εκμετάλλευση ακινήτων και τεράστιων περιουσιών, χωρις να δίνουν ούτε δεκάρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για όσους έχουν πραγματικα ανάγκη.

    Να σου τονίσω πως δεν υποστηρίζω τους δήθεν σατανιστές ούτε τους δήθεν ροκάδες, ενώ ποτέ δεν είπα πως είναι απαραίτητο να βρίζει κάποιος τον Χριστό για να μπορέσει να αποκαλεστεί ροκάς. Μάλλον διαβάζεις πολλά post συγχρόνως (κύριε Ναπολέων).
    Αν δεν κατάλαβες, κατακρίνω αυτήν τη δήθεν σατανίλα και γενικά οποιοδήποτε δήθεν στοιχείο το οποίο χρησιμεύει στην εμπορική προώθηση της μουσικής. Την ίδια τακτική ακολουθώ και για τις μουσικές που ακούω εγώ (κι ας μην είναι πολύ ροκ), κι έτσι έχω μάθει να ξεδιαλέγω την καλή (για μένα πάντα) και την σκάρτη μουσική.
    Είμαι υπέρ της αυθόρμητης και γνήσιας έκφρασης, είτε μιλάμε για μουσική, είτε μιλαμέ για θρησκευτικές πεποιθήσεις: Εφόσον κάποιος είναι σατανιστής απο ιδεολογία, δεν μπορώ να μην το δεχτώ, κι ας θεωρώ πως οι πεποιθήσεις του είναι μια μπούρδα.

    Επίσης, δεν έχεις καμία ελπίδα να αντιπαρατεθείς μαζί μου, καθώς μιλάω ως τρίτος και πιο αντικειμενικός (και φυσικά το μυαλό μου δεν έχει γίνει πουρές από την προπαγάνδα...), κάτι το οποίο έσυ δεν δείχνεις να καταλαβαίνεις. Εσύ υποστηρίζεις τη μία απ' τις δύο πλευρές, εγώ πάλι εκφράζω την άποψή μου ως απλός παρατηρητής.
    Ούτε θεοποιώ, ούτε θαυμάζω κανένα "λέσι" κι "άπλυτο". Θαυμάζω όμως την ικανότητα του ανθρώπου να περνάει από κόσκινο τις παπαριές που του πλασάρουν και να απομονώνει τα πιο σημαντικά. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό είναι η αδιαμφισβήτητη ΤΕΧΝΗ της μουσικής αυτής καθώς και το ταλέντο κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι επηρέασαν γενιές και γενιές ανθρώπων.

    Εσύ βέβαια, σαν τέρας της κριτικής σκέψης που είσαι, έβγαλες τα συμπεράσματά σου άμεσα.

    Σε αφήνω λοιπόν να αναρωτηθείς κατά πόσο μιλάω ειρωνικά ή σοβαρά. Κατά πόσο κάνω πλάκα ή επιχειρηματολογώ λογικά.
    Για κάποιους η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο χιούμορ και την σοβαρότητα/λογική είναι μια λεπτή, αλλά ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ γραμμή. Εσύ όμως, βλέπεις κάτι κουκίδες... (αν βλέπεις...).
    . . . . . . . . . .



    PS1: Πως θα σου φαινόταν αν εγώ σου έβριζα τη μάνα για καθαρά διαφημιστικούς σκοπούς?

    PS2: θα εισηγηθώ στο google, να λογοκρίνει από μόνο του άτομα με iq κατώτερο των μέσων διαστάσεων ζαντικών (σε ίντσες), ώστε να μην μου χαλάνε τα posts...

    PS4: ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΑ BLOGΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΑ LINKΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΤΑ ΑΛΛΟΥ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΧΩΡΑΕΙ.

    PS3: GIVE US A BREAK DUDE!


    Με αγάπη,

    Ο Θείος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι εννοείς όταν λες ότι αγνοεί κάποια πράγματα;
    Οτι οι ιεροκήρυκες του σατανά έπιασαν τις κιθάρες, και τα drums έφτιαξαν συγκροτήματα και μας μεταδίδουν τον λόγο του;
    Ότι αν παίξουμε ανάποδα τους δίσκους μας θα γίνουμε μέλη του διαόλου;
    Ότι αν θέλουμε να γίνουμε καλοί άνθρωποι θα πρέπει να ακούμε christian rock και να θαυμάζουμε άτομα όπως τον Bono γιατί ανακάλυψε ότι πουλάει καλά να το παίζεις φιλάνθρωπος;
    Ίσως να αγνοούμε πολλά.
    Εσύ σίγουρα όμως αγνοείς κάτι. Ότι η αληθινή πίστη δεν επηρεάζεται από την μουσική που ακούς ούτε όμως κερδίζεται και από κάτι τέτοια σκουπίδια- ντοκυμαντέρ που φτιάχτηκαν από την εκκλησία για άτομα με IQ χαμηλότερο από την ηλικία θανάτου του χριστού.
    Και μία μικρή συμβουλή,αφού όπως κατάλαβα αποφεύγεις τους μη χριστιανούς καλλιτέχνες απέφυγε και το κατεξοχήν όπλο της νέας τάξης του διαόλου, το internet (σύμφωνα με την σοφή εκκλησία μας πάντα) ώστε να ησυχάσει το κεφάλι μας από κάτι high-tech θρησκόληπτους σαν και του λόγου σου και να περιφέρουμε με την ησυχία μας τα πλανημένα μας μυαλά...

    p.tsiriko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν έβρισα κανέναν. Να ξεκαθαριστεί αυτό. Ανέφερα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι δεν είναι σωστό το επιχείρημα ότι κάποιοι καλλιτέχνες δηλώνουν σατανιστές για διαφημιστικούς λόγους. Δεν μπορείς να ερμηνεύεις ότι θες όπως θες.

    Δεύτερον δεν έθιξα κανέναν προσωπικά. Ίσως το ύφος μου ήταν λίγο έντονο αλλά κατέκρινα απόψεις όχι πρόσωπα. Το χειρότερο που είπα για τον Θείο ήταν ότι αγνοεί κάποια πράγματα και γι' αυτό δεν κρίνει σωστά. Αυτό δεν είναι βρισιά. Είναι παρατήρηση. Σε απάντηση εισέπραξα υβριστικά σχόλια τα οποία χαρακτηρίζουν περισσότερο αυτούς που τα υπογράφουν και όχι εμένα.

    Μου λετε ότι φοράω παρωπίδες. Εσείς φοράτε. Εγώ κρίνω ότι διαβάζω και ότι ακούω. Γι' αυτό και δεν είπα ότι η μουσική ροκ είναι στο σύνολό της σατανική και αυτό το απέδειξα αναφέροντάς σου συγκεκριμένα παραδείγματα και δείχνοντάς σου ένα blog όπου θα μπορούσες να πληροφορηθείς σχετικά. Τί γίνεται φοβάστε την ενημέρωση; Ή ο Elvis, ο Dylan και ο Bono έπεσαν στα μάτια σας επειδή μάθατε ότι τραγούδησαν Χριστιανικα τραγούδια; Ή δεν ξέρετε τί να πείτε για όλα αυτα;

    Και εγώ ακούω μη χριστιανική μουσική. Πάντως, τα σχόλιά σας για την Εκκλησία μάλλον επιβεβαιώνουν την άποψη του Zouman ότι το να ακούς και να θαυμάζεις κάποια συγκροτήματα σε οδηγούν σε αρνητική στάση απέναντι στον Χριστιανισμό. Όχι όλους προφανώς, αλλά κάποιους.

    Είναι η εύκολη λύση να με κατηγορήσεις ως θρησκόληπτο και να μου απευθύνεις σχόλια του τύπου « το ίντερνετ είναι σατανικό ». Ταυτόχρονα, όμως, δείχνουν ότι σε επίπεδο επιχειρημάτων δεν έχετε να μου πείτε τίποτε. Και δεν ισχυρίστηκα ότι το ντοκυμαντέρ του Zouman δεν έχει κάποιες υπερβολές και γενικεύσεις. Έχει. Αλλά λέει και πολλές αλήθειες. Και αυτό είναι σημαντικό.

    Θα κλείσω τονίζοντας ότι αυτός που βρίζει είναι αυτός που δεν έχει επιχειρήματα και ήθος .
    Εγώ δεν έβρισα. Εσείς βρίσατε.

    Να μάθετε να συζητάτε σαν ανθρωποι όχι με βρισιές αλλά με επιχειρήματα.

    Τονίζω ότι ούτε είχα ούτε έχω πρόθεση να προσβάλλω κάποιον.

    Φιλικά,

    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε αναγνώστη,

    μα γιατί αδυνατείς να καταλάβεις πως το κείμενο έχει γραφτεί με καθαρά σατυρική διάθεση; Κι απ' τη στιγμή που ο Θείος το αναφέρει στο comment του. Εν πάση περιπτώση, να σου απαντήσω, αν μπορώ φυσικά σε μερικά πράγματα:

    1. Το ότι πολλοί κάνουν τους σατανιστές για να πουλήσουν δεν επικροτείται, μάλλον χλευάζεται στο άρθρο. Η ένσταση βρίσκεται στον τρόπο που το χειρίζεται η εκκλησία. Όταν η Μαντόνα πχ έκανε τα σχόλια για τον πάπα το Βατικανό εξερράγη, ενώ αν έβγαινε ο πάπας κι έλεγε ότι "δεν ασχολούμαι με μια τρελή" είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα έβρισκε περισσότερους υποστηρικτές! Είναι στην κρίση του καθενός να δει γιατί η εκκλησία να μάχεται τη ροκ, ένα κίνημα μουσικής που διαφημίστηκε απ' το περίφημο 'sex,drugs and rock n' roll' σλόγκαν απ' τα '60, ακόμα κι όταν οι στίχοι των τραγουδιών δεν έχουν να κάνουν με τη θρησκεία ( σκέψου τους μικροαστούς αμερικάνους την περίοδο του Ψυχρού πολέμου, ή τους έλληνες και το νόμο πέρι 'τεντιμποϊσμού', κυρίως όμως τι ρόλο έπαιζε η εκκκλησία σ'αυτές τις κοινωνίες ), μια εκκλησία που πρεσβεύεται απ' το "πίστευε και μη ερεύνα". Οι χειρισμοί των ανθρώπων της είναι που μας ποβληματίζουν παρά τα κίνητρα της.

    2. Μπορώ να σου πω χιλιάδες μουσικό-στιχουργικούς λόγους για τους οποίους δε μου αρέσουν οι καλλιτέχνες που προανέφερες, αλλά δε νομίζω ότι το πρόβλημα σου έγγυται στο ότι δε γουστάρω πχ το "Moment of Surrender" ή το "Suspicious Minds"...

    3. Ο καθένας φορά παρωπίδες, μικρές ή μεγάλες. Οι δικές μου, κι όσον αφορά πάντα τη συζήτησή μας, μου επιβλήθηκαν από την πικρία που έχω για τον ξεφτιλισμό των ωραιότερων και πιο επαναστατικών πραγμάτων που έχουν ειπωθεί ποτέ απο κάποιον, αλλά και γι' αυτόν τον ίδιο, το Χριστό και τις διδασκαλίες του. Κοίτα γύρω σου. Άνθρωποι που πεινάνε κι οικογένειες που ξεκληρίζονται με αυτοκτονίες, κι απ' την άλλη μεριά πανάκριβοι ναοί, ιερείς με πολυτελή αμάξια και άμφια, ιερείς που δεν περιορίζονται στον κανονικό μισθό τους κι "αρπάζουν" 10άρικα από παντού για ένα ευχέλαιο. Ένας δικός μου που δεν είναι πια μαζί μας είχε πει "εγώ αγαπώ το Θεό, αλλά μ'αυτούς δε θέλω σχέσεις, τις προσευχές μου τις κάνω μόνος μου. Αν θέλει ο Θέός ας μη με βάλει στον παράδεισο". Αυτές πάνω κάτω είναι οι παρωπίδες μου.

    Έχουμε να σου πούμε επιχειρρήματα αρκεί να τα ζητήσεις, όχι με κατηγορίες (παρεπιπτόντως για το λάθος που σου επισήμανα στο πρώτο σχόλιο δεν είπες μια συγγνώμη) και συνεχίζοντας να μας λες χοντροκέφαλους.

    Φιλικά,
    Κος Γουρούνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για όλα αυτά τα θέματα αλλά προς το παρόν έχω ένα σωρό δουλειές να κάνω, δουλειές που δυστυχώς δεν μπορούν να περιμένουν! Ίσως να επανέλθω αργότερα αν και δε νομίζω να το θες!

    Το μόνο που θα πω είναι πως την Εκκλησία που χλευάζεις την ίδρυσε ο Χριστός, ο οποίος μας παρέδωσε και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που ο φίλος σου τόσο φρικτά χλεύασε. Και ο Χριστός άφησε τους αποστόλους, οι οποίοι άφησαν με την σειρά τους επισκόπους κ.τ.λ.. Ο Χριστός είπε για την Εκκλησία « Και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής ». Η Εκκλησία συνεχίζει τον δρόμο της καθοδηγούμενη απ' τον Χριστό. Και αυτό αποδεικνύεται και από τα θαύματα, κάποια εκ των οποίων μπορείς να τα εξετάσεις και μόνος σου.

    Η Εκκλησία δεν πρεσβεύει το « πίστευε και μη ερεύνα ».

    Ωστόσο, αν συμπαθείς τον Χριστό άρχισε να διαβάζεις την Καινή Διαθήκη. Αυτό θα σε οδηγήσει κάπου.

    Και αν ερευνήσεις την ιστορία θα δεις πως ο Χριστιανισμός ευεργέτησε την ανθρωπότητα. Η Εκκλησία σήμερα δίνει μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε ενορία σχεδόν γίνεται συσσίτιο. Εσύ φίλε μου πότε ήταν η τελευταία φορά που βοήθησες κάποιο φτωχό;

    Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να παριστάνω τον ξερόλα, αλλά επειδή ερευνώ χρόνια την Εκκλησία, τον Χριστιανισμό, το θρησκευτικό φαινόμενο εν γένει κ.τ.λ. θα σου πω ότι όλες οι κατηγορίες που συνήθως προσάπτουν στην Εκκλησία είναι αίολες. Κάποιος ιερεύς έκανε κάτι, το μεγιστοποιούν τα Μ.Μ.Ε. και η Εκκλησία είναι κακή. Αν κάποιος γιατρός αποδειχθεί απατεώνας δεν πρέπει να ξαναπάς σε γιατρό; Αν ο υπάλληλος της τράπεζας είναι κάθαρμα δεν θα πας παρ' όλα αυτά να εξαργυρώσεις την επιταγή σου;

    Για το drugs and sex and rock n roll.
    Αυτό που λες εσύ έλεγε και ο Αndy. Επεσήμανε τον κίνδυνο. Εσύ δηλαδή θα προέτρεπες κάποιον να πάρει ναρκωτικά;

    Εν πάση περιπτώσει,

    Να' σαι καλά και καλή φώτιση σ' όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίτρεψέ μου να σου κάνω την παρατήρηση ότι δε μας ξέρεις κι ως εκ τούτου δεν μπορείς να γνωρίζεις αν και πόσο βοηθάμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, πράγμα που θεωρώ πως έχει να κάνει με την προσωπική σου ιδιοσυγκαρασία και καλοσύνη κι όχι με την πίστη σου. Επικροτώ κάθε φιλανθρωπική κίνηση της εκκλησίας και μη, ωστόσο αν δεν παράγουν τέτοιο έργο οι αγωγοί του λόγου του Χριστού, τότε ποιος; δεν είναι κάτι αυτονόητο οι φιλανθρωπικές ενέργειες της εκκλησίας; Όσο για τους ιερείς και τη μεγιστοποίηση των πράξεων τους, ναι, έχεις δίκαιο, όμως 'Ο Χριστός είπε για την Εκκλησία « Και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής ». Η Εκκλησία συνεχίζει τον δρόμο της καθοδηγούμενη απ' τον Χριστό', είναι άδικο να ζητάμε καλύτερη απ'τη μέση συμπεριφορά απ' αυτούς;
    Δίκιο έχεις επίσης στο ότι ίσως το θέμα να μην το έχω ψάξει πολύ. Ίσως πάλι και να το έχω ψάξει και να έχω καταλήξει εκούσια στις θέσεις μου. Δεν πιστεύεις όμως ότι η ανεξιθρησκεία (όχι σαν ένα επίσημο συνταγματικό κεφάλαιο, αλλά σαν την προσωπική αίσθηση του καθενός για γαλήνη και σωτηρία), όπως κι η σχέση του καθενός με τα της εκκλησίας είναι κάτι απόλυτα προσωπικό, κι άρα η περαιτέρω συζήτηση χάνει το νοημα της; Σέβομαι την προσπάθεια να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου, αλλά όπως κι ο ίδιος έχεις καταλάβει κανείς εκ των δυο μας δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη από μια συζήτηση σε μπλογκ, ίσως στο μέλλον με διαφορετικές εμπειρίες ζωης.
    Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Το να ακούσεις τι έχει να πει ακόμα κι ο ηλίθιος σατανιστής γι' αυτά που πιστεύει και να αποκτήσεις κριτική σκέψη όχι. Μπορεί να επηρρεαστείς, να "λοξοδρομήσεις" αν θες, αλλά με το πέρας του χρόνου στους φυσιολογικούς ανθρώπους όλα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στους ανθρώπους που ξέρω.

    Φιλικά,
    Κος Γουρούνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. shmera den phres th dosh sou mpinelikoprezaki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o mpinelikomanhs mphke se programma apotoxinwshs k trwei plhktrologia ap ta nevra tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή