Listen Live:

Visitor Number:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Panem et circenses

Το άθλημα της μαλακίας είναι σαν τα 100μ:
Εκεί που η τελευταία επίδοση σου φαίνεται απίθανη κι εξωπραγματική, έρχεται ο usain bolt της μαλακίας να σε εκπλήξει!!!
Στην προκειμένη περίπτωση (όσο κι αν δεν σας αρέσει αυτό, χέστηκα) αναφέρομαι σε όλους όσους έσπευσαν να δημιουργήσουν groupακια σχετικά με τους 3 νεκρούς της MARFIN, αλλά και σε όλους τους ακτιβιστές του καναπέ που δεν έχασαν στιγμή να τα διαδώσουν και να γίνουν μέλη. Ας έρθει λοιπόν κάποιος από σας και ας μου πει ποιες θετικές συνέπειες θα έχει η δημιουργία 1000 τέτοιων groups, για την κοινωνία και για τις οικογένειες των θυμάτων. Εγώ πάντως το βρίσκω όχι απλά ανούσιο αλλά και εντελώς ασεβές, προς ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους, κάτω απ' το video της Βανδή να υπάρχει κι ένα τέτοιο Like. Ουσιαστικά δείχνουμε πως η απώλεια ανθρωπίνων ζωών είναι τόσο σημαντική για μας, όσο είναι και το τελευταίο σκυλοκομμάτι που μας αφιέρωσε το γκομενάκι στο fb.

Ας μην γελιόμαστε, λοιπόν, αυτοί είμαστε. Και κάπου εδώ αρχίζει να κολλάει και ο τίτλος του άρθρου: " Άρτος και θεάματα ". Για άρτο ούτε λόγος βέβαια, αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά από θεάματα ευτυχώς δεν πάσχουμε!
Γιατί ως "θέαμα" αντιμετωπίστηκε το προαναφερθέν συμβάν στη MARFIN από τα ΜΜΕ τα οποία μόλις μυρίστηκαν αίμα, έσπασαν την απεργία τους, και φυσικά ακολούθησαν τον συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα. Με υπερβολές και υποκρισίες ξεφτίλισαν τους πάντες (και τους εαυτούς τους πρωτίστως) και μας έκαναν να κλείσουμε την τηλεόραση αηδιασμένοι. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα blogs (βλ. troktiko), όπου ο κάθε αιμοδιψής κανίβαλος έγραφε το μακρύ του και το κοντό του καταλογίζοντας ευθύνες δεξιά κι αριστερά χωρίς να σέβεται το αυτονόητο. Ότι όλα αυτά λέγονταν σε βάρος νεκρών.
Επειδή κατάφερα να ξεφύγω πάλι, επανέρχομαι στον τίτλο μου κι ελπίζω να μείνω αυτή τη φορά...
Όπως είναι κατανοητό για τον μέσο αναγνώστη με iq ανώτερο από αυτό του Κώστα Φραγκολιά (όσο το καλαμάκι του καφέ σας δηλαδή), τα "θεάματα" αποτελούν όλες εκείνες οι σκηνές βίας που παρακολουθούμε και οι οποίες επιφανειακά μας αηδιάζουν, αλλά κατά βάθος - υποσυνείδητα μάλλον - τις γουστάρουμε. Γι' αυτό και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τα ΜΜΕ έχει τέτοια πέραση. Γι' αυτό και σκίζονται όλοι να το παίξουν φιλεύσπλαχνοι μέσω internet, tv κλπ, αλλά μόλις κοπάσει ο θόρυβος, και φύγει το γεγονός απ' τη μόδα, το ξεχνάνε το ίδιο εύκολα, όπως και το υπερασπίστηκαν 2 βδομάδες νωρίτερα. Για σκεφτείτε, δεν τη βρίσκετε να βλέπετε ξύλο με διαδηλωτές και μπάτσους? Δεν γουστάρατε έστω και λιγάκι όταν ο τύπος με το τεράστιο κοντάρι χτυπούσε τα μηχανάκια της ομάδας αη-ΔΙΑΣ που περνούσαν φορτωμένα Ζητάδες? Σ' αυτά τα υποσυνείδητα και πρωτόγονα ένστικτα τα οποία υποβόσκουν στον καθένα μας αναφέρομαι. Απλά οι περισσότεροι από μας καταφέρνουν και τα κρατάνε μέσα τους, ενώ οι υπόλοιποι γίνονται μπάτσοι ή αναρχικοί, για να πλακώνονται μεταξύ τους.
Δυστυχώς, χάρη σ' αυτά τα ένστικτα προτιμάμε να καθηλωνόμαστε στις τηλεοράσεις για να δούμε ξύλο, θανάτους και αίμα. Χάρη σ' αυτά τα ένστικτα καταφέρνουν και μας ελέγχουν τα ΜΜΕ και τελικά και οι κυβερνήσεις. Καθώς όσο είμαστε πίσω απ' την tv και έχουμε θεάματα, τρεφόμαστε μ' αυτά... Κι ας μην έχουμε ούτε τα ψίχουλα απ' τον άρτο...


***


Καταράστηκα τους μπάτσους που πετούσαν δακρυγόνα σε 50άρηδες και παππούδες να πεινάσουν απ' τα νέα μέτρα, αλλά όπως είπε κι ένας φίλος: "Ο μπάτσος δεν έχει ανάγκη... Τρέφεται μ' εξουσία..."


***


Με τον κύριο Γουρούνη έχω διαφωνήσει μόνο 2 φορές. Η μία ήταν σχετικά με το πιο νόστιμο κρέας θηλαστικού: Αυτός υποστήριζε ένθερμα (σχεδόν φανατικά - δεν ξέρω γιατί) το αρνίσιο, ενώ εγώ το χοιρινό...
Η δεύτερη είναι τώρα, σχετικά με το άρθρο του για τις συνέπειες των αναταραχών στον τουρισμό της ελλάδας. Συμφωνώ πως πιθανότατα να αποθαρρυνθούν πολλοί τουρίστες και να μην επισκεφθούν τη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την οικονομία. Ωστόσο, δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει και κάτι άλλο. Η μόνη λύση είναι η κοινωνική (ειρηνική όμως) αναταραχή, και οι μαζικές πορείες και διαμαρτυρίες.
Πιο σημαντικό απ' το διαφαινόμενο πλήγμα στον τουρισμό, είναι να θορυβηθεί η κυβέρνηση αλλά και όλη η ευρώπη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε να περάσει το καλοκαίρι για να διαμαρτυρηθούμε, όταν θα είναι πλέον πολύ αργά!
Θυμήθηκα έναν δημοσιογράφο του MEGA, ο οποίος τόνιζε ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι να δείξουμε καλή εικόνα στους ευρωπαίους νταβατζήδες, ξεχνώντας πόσο δύσκολα θα είναι για μας τους μη-βολεμένους τα πράγματα από δω και πέρα.


***


Δεν θα κάτσω να σχολιάσω πόσο μαλάκες μπορεί να είναι όσοι ρίχνουν μολότωφ σε κτίρια όπου υπάρχουν μέσα άνθρωποι. Σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν, όποιος κι αν ήταν ο σκοπός αυτής τους της ενέργειας, είναι απλά ζώα.
Επίσης, εξίσου μαλάκες είναι εκείνοι οι οποίοι έδωσαν άδεια λειτουργίας σε πολυόροφο κτίριο χωρίς έξοδο κινδύνου. Και μάλιστα για τράπεζα, όπου ο κίνδυνος για βόμβα και πυρκαγιά είναι αρκετά υψηλός.
Άκουσα πολλές παπαριές: "Φταίνε οι πυροσβέστες που δεν είχαν σκάλες", "Φταίει ο αρχιτέκτονας που δεν έφτιαξε μπαλκόνια", "Φταίω εγώ που κοιμήθηκα στραβά" κλπ κλπ. Τα πράγματα είναι απλά: Η πυρασφάλεια περιλαμβάνει λίγα μέτρα, αλλά ακριβά... (αυτόματα μπεκ, έξοδοι κινδύνου κλπ). Ίσως να θεωρήθηκαν πλεονάζοντα...


***

Το πιο ωραίο που άκουσα (γιατί παρασοβάρεψα τελευταία...) ήταν μια ατάκα προς τον Βγενόπουλο, από αγανακτισμένους πολίτες, έξω απ' την τράπεζά του: "Να πνιγείτε στις πισίνες σας!!!".
Έλιωσα....!!!!



Με αγάπη,

Ο Θείος


____________________________________________________________

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!


    Κος Γουρούνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ένα μόνο έχω να πω.. Εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά.. Για τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ τους όπως τους ανεβάσαμε ας τους κατεβάσουμε ..Ειλκρινά τόσο απλό είναι.. Ας πάρουμε επιτέλους τις ζωές μας στα χέρια μας..

    Υ.Γ.: Το Χοιρινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή