Listen Live:

Visitor Number:

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Άι Σιχτίρ!


Ή hasiktir στα τούρκικα, που σημαίνει "ουστ από 'δω", ή "γαμώτο". Εγώ θα κρατήσω την πρώτη έννοια της συμπαθέστατης αυτής λέξης και θα την αφιερώσω σε όσους πολιτικούς μας κυβερνούν, αλλά και σε όσους μας κυβέρνησαν πρόσφατα!
Όπως λογικά καταλάβατε, από εδώ και κάτω ακολουθεί ένα ακόμα παραλήρημα, όπως αυτά που σας έχω συνηθίσει. Το περιεχόμενο είναι εμπρηστικό-πολιτικό-παπαρολογικό, επομένως μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα!

Συνεχίζω λοιπόν... Τελευταία, σε μια απ' τις λίγες εκλάμψεις σοβαρότητας που είχαμε με τον φίλο και συνάδελφο Τσίρι, συζητήσαμε και φιλοσοφήσαμε την (τραγική) κατάσταση της χώρας μας. Εκεί, που καταλήξαμε ήταν πως αν αποφάσιζε ένας στρατηγός να κατέβει με tanks στο σύνταγμα, με μόνη υπόσχεση να κρεμάσει όλους τους πολιτικούς της χώρας μέσα στο ΟΑΚΑ (απ' το σκέπαστρο Καλατράβα), ίσως και να τον εμπιστευόμουν... Πρέπει να διευκρινίσω φυσικά τις πολιτικές μου αντιλήψεις και ιδεολογίες, οι οποίες είναι αρκετά μακριά απ' τη δεξιά, πόσο μάλλον απ' την άκρα δεξιά. Τώρα τίθεται το ερώτημα, γιατί να εμπιστευτώ έναν αιμοδιψή και φιλόδοξο δικτάτορα.... Γιατί όχι ρε παπάρα Έλληνα???? Εδώ εμπιστευτήκαμε ξανά και ξανά, τύπους οι οποίοι έκαναν το ακατόρθωτο: έκλεψαν περισσότερα απ' αυτά που υπήρχαν!!!!!!!! Σε λίγο, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος και οι υπόλοιποι μπλε και πράσινοι της παρέας θα μπουν και στο βιβλίο Guiness γι' αυτό το επίτευγμά τους, και θα τους δούμε σε κυριακάτικο show με κεντρικούς παρουσιαστές ένα μπρόκολο κι ένα αντίδι (αναφέρομαι στο iq των παρουσιαστών, και προφανώς όποιος δεν κατάλαβε το χιούμορ, μπορεί περήφανα να αυτοαποκαλέιται ραδίκι, σπανάκι κλπ κλπ)...

Η κατάσταση ωστόσο είναι πολύ σοβαρή, και φυσικά δεν χωράνε πολλά χωρατά (γιατί αποκαλούνται χωρατά αφού δεν χωράνε?? τεσπα...). Με μια απλή αναζήτηση στο internet εύκολα βρίσκει κανείς τον δείκτη διαφθοράς σε κάθε χώρα (ορίστε και το site, καθώς ξέρω πως οι περισσότεροι είστε μαλωμένοι με το google: http://www.transparency.org/ ).
Τι διαπιστώνουμε??? Οι έλληνες ανήκουν στην ίδια κατηγορία με λαούς όπως οι βούλγαροι, Ρουμάνοι, Κροάτες, Μεξικάνοι, Κολομβιανοί, Βραζιλιάνοι και λοιποί συμπαθείς βαλκάνιοι και λατίνοι! Σε καμιά περίπτωση δεν έχω κάτι εναντίον οποιουδήποτε λαού, απλά προσπαθώ να τονίσω πως επιδιώκουμε να υποτιμούμε τους παραπάνω λαούς και τελικά διαπιστώνουμε κι επίσημα πως ανήκουμε στην ίδια φάρα: λωποδύτες, κλέφτες και κομπιναδώροι μέχρι το κόκκαλο! Ακόμα και σε αφρικανικές χώρες όπου συνηθίζουν να συνομιλούν με την τηλεόραση, και περιμένουν πότε θα βγει από κει μέσα αυτός που μιλάει για να τον γνωρίσουν, οι άνθρωποι έχουν έναν στοιχειώδη σεβασμό στους άλλους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Προφανώς και δεν είναι εύκολο να εμφυσήσεις την έννοια του κοινού καλού σε κάποιον που έχει μάθει να σκέφτεται μονάχα τις αρπαχτές και τον κώλο του, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να το κάνουμε? Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν μάζα και σαν σύνολο?
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Η άλλη λύση είναι να σκάσει (λογοπαίγνιο πάλι! είμαι πολύ καλός σήμερα!!!) ένας απελπισμένος στη βουλή, ζωσμένος με εκρηκτικά, αλλά δυστυχώς δεν επικροτώ μεθόδους που συνοδεύονται από βία κι αίμα, αν και να πω την αλήθεια δεν θα στεναχωριόμουν και ιδιαίτερα. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πώς αν δεν βγούμε και τώρα στους δρόμους κι αν δεν αντιδράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, δυστυχώς την έχουμε βαμμένη... Ελπίζω μόνο να μην είναι ήδη αργά...


*** Θα μου πείτε "τόσο καιρό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις την πολιτική απ' το κομοδίνο σου, και τώρα που σφίξαν οι κώλοι το θυμήθηκες???". Ε ναι, τώρα το θυμήθηκα, όπως και οι περισσότεροι από μας! Γι' αυτό ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!!


*** ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ: προέρχεται από την τούρκικη λέξη davaci, η οποία σημαίνει "ενάγων/μηνυτής". Προφανώς και davacilik θα είναι η πληρωμή για να γίνει η αγωγή.
Στα ελληνικά βέβαια, ως ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ (ή ΝΤΑΒΑΣ) θα μπορούσε να ορισθεί ο ΟΑΣΘ, και ως ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ, η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.
Φυσικά, η αύξηση τιμών σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς το οποίο κατέχει μονοπώλιο (καθώς μετρό θα δούμε μάλλον, αφού ο Άρης πάρει το κύπελλο), μόνο ως νταβατζιλίκι μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εγώ προτείνω να γίνουμε όλοι fit για να μπορούμε να ξεφεύγουμε από τους ελεγκτές, ενώ προσωπικά, μαζεύω από τώρα λεφτά για να πάρω SUV-τέρας με σκοπό να τρώω όλο μου το χαρτζιλίκι σε βενζίνες. Μολύνοντας την ξεβαμμένη πράσινη συνείδηση των μαλάκιδων που αποφασίζουν για μας, και μπλοκάροντας κάθε κεντρικό δρόμο της πόλης, βρίζοντας και κορνάροντας, θα πάρω το αίμα μου πίσω. Πράσινη παιδεία δεν θέλατε??? ΠΡΑΣΙΝΟ HUMMER ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!! (Πράσινο ανοιχτό, της σαύρας μάλιστα, με ασημί tribals στις πόρτες - τέρμα καγκουριά!)



Με αγάπη,

Ο Θείος



1 σχόλιο:

  1. Και να απολαμβάναμε τα οφέλη του να ζεις στην Κολομβία, να πεις πάλι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή